Skip to main content

Comfortabele serreaanbouw in Apeldoorn

20 februari 2024
Comfortabele serreaanbouw in Apeldoorn Comfortabele serreaanbouw in Apeldoorn
Stijlvol, maar ook comfortabel. Deze serreaanbouw in Apeldoorn straalt beide elementen uit. De zwartkleurige profielen en matte afwerking geven een moderne look en de inrichting biedt een heerlijk ontspannen gevoel. Een kwalitatieve serre waar zowel overdag als ’s avonds genoten kan worden van wat het buitenleven te bieden heeft.

Ervaring van de bewoners

Ongeveer 70 jaar gelden maakte een oude boerderij plaats voor deze jaren ’50 woning. Het huis loopt in een L-vorm, met aan de voorkant de keuken en in de hoek de woonkamer. Door het gemis aan daglicht in de woning en de wens van de eigenaresse om haar eigen praktijkruimte aan huis te hebben, besloot de familie zich te oriënteren op een serre. Na in gesprek te zijn geweest met diverse bouwbedrijven kwam het gezin in contact met Busscher Serrebouw. “Busscher serrebouw voelde direct vertrouwd aan, ze hielden korte lijnen, wisten van aanpakken en hielpen ons direct bij vragen.”

We nodigden de familie uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Baarn. Wij laten hier namelijk de allernieuwste trends, materialen en mogelijkheden op het gebied van serres zien. Op die manier begon de woondroom van de familie uit Apeldoorn steeds meer vorm te krijgen: “We vonden het nog lastig te bedenken wat voor een aanbouw we precies wilden, maar toen we de showroom van Busscher Serrebouw binnenliepen wisten wij het gelijk; een geïsoleerde serreaanbouw.”

In de oude woonsituatie spendeerden de bewoners hun vrije tijd veelal in de woonkamer. Toch bood deze plek niet de gelegenheid om van de opkomende zon en het buitenleven te genieten. De serre is daarom achter het huis geplaatst. Hier straalt de zon dagelijks tot één uur en genieten de bewoners van de nieuw aangelegde tuin. “In de ochtend zit ik in mijn groene stoel onder het genot van een kop koffie te genieten van de zon, uitkijkend over mijn prachtige tuin. Elk seizoen weer,” Aldus de eigenaresse: “ik vind het zo fascinerend om de zon te volgen. In het begin van het jaar komt de zon maar net boven de bomen uit en half februari schijnen de zonnestralen al volop de serre binnen.

Wanneer de zomer begint zetten we de deuren wagenwijd open, daardoor kunnen we onze woning bij de natuur betrekken en genieten we volop van het buitenleven.” Bovendien wordt de serreaanbouw niet alleen gebruikt als comfortabele lounge, maar ook als sfeervolle praktijkruimte voor trainingen en andere bijeenkomsten. De geplaatste tussendeuren zorgen ervoor dat de serre afgeschermd kan worden van de rest van het huis.

Meer nieuws en projecten